Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

19. 6. 2008 16:45
souhlas tak na 50%,

ovšem jakmile jde o týrání dítěte, tak každá hodina drahá a dítě by ne jen že mělo být rodičům (případně vinnému rodiči)odebráno, ale už by je nikdy neměli dostat zpátky (absolutní zamezení styku závadového rodiče s dítětem). Těch dětí, které soud pro týrání odebral a následně vrátil a situace se opakovala až  po smrt dítěte je velmi mnoho. Takže v tom s vámi nesouhlasím. Jinak odebírat děti z pohledu sociálních podmínek je zvrhlost, o tom žádná.

0 0
možnosti
V

Vikina

19. 6. 2008 15:35
Co s tím můžeme dělat?

Pane Knappe, samozřejmě že většina lidí s tím, jakou tu máme praxi, naprosto nesouhlasí, avšak nemohou do ničeho mluvit. Na demokracii si jen hrajeme (vidíte přece, že si nemáme z čeho vybrat a proto také většina lidí k volbám ani nechodí) a regulovaná média zatomizovala zdejší přirozenou stádnost ještě více, takže lidé se jednak neumějí spojit, jednak jim stádnost zatím vyhovuje. Aspoň že ten blog je svobodný, ovšem to je málo - a jistě sám tušíte, že do novin se Váš článek jistojistě nedostane. Takže co, máme vzít pušky a udělat revoluci? Vedlo by to k něčemu lepšímu? V národě, kde většina lidí si čte Blesk?

0 0
možnosti
E

eNden

19. 6. 2008 12:12
Ten článek

není jen o Kuřimi .!8-o

0 0
možnosti
E

eNden

19. 6. 2008 12:13
Re: Ten článek

Patřilo to 1gomez, je vedro, tak jsem to špatně umístila;-D8-o

0 0
možnosti
H

holčička

19. 6. 2008 11:42
tak ...

já souhlasím s první částí autorova článku i s tím, že u nás média "dělají jak zkažená" a co nejvíce lidí se snaží parazitovat na cizím neštěstí místo, aby se starali sami o sebe. Zakládám si na tom, že bulvár nečtu, prostě bych si NEMOHLA ten plátek koupit! A je mi z toho na zvracení, že pro většinu Čechů je to normální, denní "čtivo" ... Co s tím můžeme udělat??

Ohledně kauzy v Kuřimi se nevyjadřuji, každopádně bych v tomto případě děti opravdu chránila, už si brutality užily dost. Děkuji autorovi za všeobecnou výzvu k některým ctvnostem, které se tady v Čechách nenosí, jako pokání, zdrženlivost a soudnost nad svými činy.

0 0
možnosti
RK

Tholdrin

19. 6. 2008 11:03
ovlivnitelnost

Děti jsou snadno ovlivnitelné, pokud by byly stále s rodinou nemohly by věrohodně vypovídat. Typický příklad byl příklad jedné holčičky která svého otce  nařkla ze zneužívání. Co se dělo a jak ale opakovala tak mechanicky, že provedli test. Matku z výslechu vyloučili... a dítě najednou přestalo odpovídat naučené texty a zeptalo se kdy zase uvidí tátu...

Mimo jiné, ponechat dítě rodině která ho týrala tak brutálním způsobem? (používala tradiční způsoby mučení ala středověk. Topení, řezání, vypalování ran..) co pak k tomu dodat? Připomíná mi to tu kauzu se stalkingem, kdy jeden mladík ženu stále obtěžoval, ničil jí život po dva roky a policie to ignorovala (nemohli s tím nic dělat - podle zákona) a on ji nakonec na letišti zastřelil. Nikdo ji nepomohl a ona na to doplatila životem. Stejně tak by jste chtěli "nepomoct" těm dětem? Zbláznili jste se? nebo píšete o něčem o čem toho moc nevíte. (s vyloučením veřejnosti ale souhlasím.. co to má koho než účastníky  zajímat?!)

0 0
možnosti
1

1gomez

19. 6. 2008 11:10
Re: ovlivnitelnost

výslech je otázka jednoho dvou dnů, víc ani nemá policista k dispozici, musí tam bejt navíc psycholog.

Pravdu chtít slyšet od dítěte je ještě větší pošelitost než od dospělého. Skvěle třeba vypovídala Horáková ;-D

0 0
možnosti
E

eNden

19. 6. 2008 10:17
tento

článek je podle mě velice realistický, vyjadřuje i mé pocity, ale jak to změnit ? Kdo pohne tou károu zaběhaného mechanizmu ke změnám ?8-o Koho máme na výběr při volbách ??

0 0
možnosti
1

1gomez

19. 6. 2008 10:27
Re: tento

to není o volbách, ty rozhoduje většina, která s postupem českých soudů v Kuřimi souhlasí.

Když to těm rodičům nevadí, je to jejich blbost....

0 0
možnosti
SR

SimRo

19. 6. 2008 10:02
Souhlasím,

že s odebíráním dětí jsou české soudy hned hotovy, mockrát je odebírají nebo umisťují v ústavech zbytečně. Ale kuřimská kauza je je tak vyjímečný případ, jako rakouské věznění dcery, jejich dětí a incestu. Psychika kuřimských dětí je nadobro poškozena. Tady bylo odebrání dětí ihned namístě, to musíte uznat, pokud nejste sadista. Zde média musí ukázat tu zrůdnost, týrání připomínalo pobyt v německém lágru. Zkuste si o tom zjistit více, uvidíte sám. Zde rodina a zejména matka absolutně selhala. Zrůdnost případu jenom ukazuje, čeho jsou lidi někdy bez kontroly schopni. A k tomu jsou tady média, aby na tuto zrůdnost ukázaly.

0 0
možnosti
_VS

_Das Verschwundene Sudetenland

19. 6. 2008 10:06
Re: Souhlasím,

nadobro poškozena je psychika u mnoha případů. Stále je ale vždy lepší rodině pomoci než děti odebrat. To dělali pouze komouši a nacisti.

Souhlasím s autorem článku.

0 0
možnosti
_VS

_Das Verschwundene Sudetenland

19. 6. 2008 9:48
Kuřimská kauza je ostuda české žurnalistiky a justice

fakt, že si z toho udělalo pár lidí živnost je odporný. Počítám, že idnes dnes přihodí pár prasáren ze soudní síně pro pobavení davu a pár kliků na reklamu RvRv

0 0
možnosti
_VS

_Das Verschwundene Sudetenland

19. 6. 2008 9:43
Češi ještě uměli také dobře neposlušné vyhánět

R^R^nejprve Rakušáky, pak Němce a nakonec začali vybírat mezi sebou.

Slováci raději odešli sami ;-D

0 0
možnosti
1

1gomez

19. 6. 2008 9:41
máme nejvíce dětí v děcáku na světě po Rusku

a když už nevíme proč, svedem to na cikány. jakoby jinde nebyli ;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3918x
miluji Londýn a Brazílii ... a taky Rádla. Kdo ho dnes ještě zná ..nejcitovanějšího českého vědce všech dob?