Marek Knapp

Pro naprosté pitomce : Jak být úspěšným doktorandem (PhD) v Anglii

23. 06. 2008 13:15:42
Upozornění pro děti a mládež : pokud jste okouzleni poznáváním a chcete se věnovat vědě, pak tento příspěvek nečtěte. Autor je totiž neúspěšný vědec v oblastech biologie, lékařství a filosofie, závidí svému úspěšnému okolí, poflakuje se celý rok po světě, bojí se vrátit domů mezi zkušené letité harcovníky, aby nemusel skládal účty a nelze od něj očekávat ani žádná moudra natož seriozní vědecké pojednání.

Že se tím živí je bohužel jen shoda neštastných náhod. Raději si přečtěte traktáty Akademie věd, které Vás s překvapivou seriozností seznámí s opravdovou vědou, pravým vědeckým životem a světovými úspěchy české vědy včetně fascinujících aplikací kosmického významu. Doporučuje se i navštívit stránky věnované vědě regionálních (pardon světových) univerzit : Hradecké, Pardublické, Ústecké, Brněnské, Olomoucké, Liberecké, Karvinské, Jihočeské, Olomoucké, Ostravské, Zlínské.

Autor výslovně upozorňuje, že níže uvedené rady platily před 8 lety a odmítá nést jakoukoli odpovědnost v případě vzniku škody nebo jiné újmy při jejich aplikaci.

Doposud známá pravidla :

1. Zkoušejte nové přístupy, zavrhujte osvědčené postupy, i když jste je zatím nepochopili.
2.
Nečtěte !! Pište !!!
3. Publikujte!! Cokoliv !! Editorům chybí obsah jejich pochybných časopisů, nabízejte cokoliv, po úpravě titulu a slovosledu i opakovaně.
4. Dobře psát je zpravidla důležitější než to, o čem píšete.
5. Věřte si. Brzy zjistíte, že většina vědců a projektů je naprosto zbytečná.
6. Seznamte se s jinými studenty, cizí nejistota a následné neúspěchy dovedou nečekaně potěšit.
7. Snažte se za každých okolností dokončit studia do 3 let (36 měsíců) !!!!!
8. Nebuďte hákliví na originalitu. Zde je velice těžké získat PhD bez "nové" myšlenky a někdy postačí vyhledat ve slovníku synonyma.
9. Posílejte své články i jiným (citovanějším) vědcům než je váš školitel. Školitel bývá někdy pěkná děvka.
10. Snažte se seznámit s vydavateli a editory časopisů i z jiných oborů. Nikdy nevíte, kdy dají výpověd a přejdou jinam a koho případně koupí.

11.

Posilujte ego svého školitele !

12. Nevracejte se do Čech!

Autor: Marek Knapp | karma: 22.25 | přečteno: 3361 ×
Poslední články autora