Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Politická korektnost v UK : teorie a praxe I.

Angličané jsou lidé vesměs chytří. Po zkušenostech a zralé úvaze zjistili, že nemá smysl lidi spojovat, protože si kvůli kulturním a ideovým rozdílům stejně budou dělat, co se naučili a tak nechali ateisty a anglikány žít pospolu, katolíky dali k židům, Turky raději dál od Pákistánců, daleko od obou pak Indy a Číňany pro jistotu úplně separé. Nazvali to komunitami. Proč ? Vyhnuli se výrazu apartheid.

Toto slovo přeci nezní nyní dobře a před nedávnem udělalo jedné vyspělé daleké zemi velké problémy. Jak ví správný Brit, je úplně zbytečné bojovat proti módnímu trendu nebo proti nátlakovým skupinám mladých kverulantů brojících za spousty novot a za rovnost střevlíka s chrousty. Mají elán, mládí a nezřídka i finanční prostředky. Moudřejší ustoupí. Stačí přeci tento nátlak a vyvolaný trend začít posunovat také a nechat odchýlit rozjeté kyvadlo hodně do strany, aby se stala z většinového proudu odstrašující extremistická neracionální menšina a dalo se dát všechno zase do pořádku, tentokrát ale pod novým názvem. V době, kdy byla v Británii potřeba pracovní síly nebylo díky uzavřené bolševicé protsitraně moc z čeho vybírat, takže sem přišlo mnoho lidí z ex kolonií s velice specifickými kulturními zvyklostmi.

Většina turistů podle viditelné kombinace obyvatelstva na ulicích Londýna si myslí, jak se to zde "meltuje" jako v New Yorku, ale to je jen první, hodně povrchní dojem. Dobré ale je, že se už mladí novináři, mladí studenti a turisté postarají o rozšíření takového dojmu a turistický průmysl může jet naplno ku prospěchu všech komunit. Ve skutečnosti spousta zdejších událostí a pravidel má dvě podoby, jednou zjevnou navenek a jednu faktickou.

Klasičtí angláni mají jednu kouzelnou vlastnost, jak jsme byl zde poučen kolegy z katedry filologie a filosofe, převzatou patrně z anglické teologické školy od Anselma a upravenou pozdějším vulgárním pozitivismem a pragmatismem, dobře vystiženou tímto klasickým citátem:

Even a fool, when he holdeth his peace, is counted wise: and he that shutteth his lips is esteemed a man of understanding.

I pošetilec, když mlčí, může být pokládán za moudrého, nechá-li rty zavřené, za rozumného.

V následujících případech se Vám budu snažit ukázat, že některé moderní věci nejsou takové, jakými se na první pohled zdají a i proto by je tradiční Angličan neměnil, ale o důvodech mluvit nemusí. Nejsem si ovšem jist, zda mohu jednoduše a srozumitelně vysvětlit anglickou realitu a mentalitu, a pokud to nebude pochopitelné, tak se předem omlouvám ale prosím o jedno : ještě před tím než mě s tím pošlete někam, zkuste se nad tím trochu zamyslet v klidu sami.

V Anglii byly zakázány dotazy na věk, sex, zdraví, víru, pohlaví atp při pohovoru.



V Anglii se podporují rodné jazyky menšin, jejich kultura, spolky atp.

V Anglii se oficiálně nebrání vlastní kultura, jazyk ani tradiční hodnoty.

Co jsem tím chtěl říci ? Netvrdím, že se multykulty politikou dá v Čechách něco vylepšit na českém národě - nejsem sociolog, bolševik ani angažovaný pitomec typu Špidla a Džamila, abych věděl, co bude skutečným vylepšením v horizontu příštích 50let. Vím ale, že se na ní díky bezhlavé aktivitě EU dá celkem slušně vydělat a přesto nic v Čechách nezkazit. Kdyby nebyl Čech Švejkem a Vietnamec zelinářem za pár šupů, mohly by se obě etnika za cizí peníze pěkně zábavně multykultýrovat , např. výstavbou mutlykulty tržnice a možným vrcholem vzájemné spolupráce by pak byl společný EU Česko-vietnamský program pro kulturní podporu Romů. Vietnamec by je ošatil, obul a nasytil, Čech by je vzdělal (např. české oborové speciality : právo rozuměj bezpráví, ekonomie rozuměj šmelina a čeština rozuměj nácvik závěrečné řeči obžalovaného), Rom by zatančil a zazpíval, Bruselsky úředník zaškrtnul chlíveček a hodil 10 šanonů značených "k archivaci" ze stolu a vše zaplatil a Česká republika by udělala zase další krok směrem do Evropy.

 

Autor: Marek Knapp | středa 25.6.2008 10:18 | karma článku: 25,32 | přečteno: 2160x
  • Další články autora

Marek Knapp

Lobista Rittig se včera setkal s Rampulou

Lobista Rittig známý z kauz DP se včer a setkal s Rampulou, a to v restauraci v Burzovním paláci. Rittig je jednou z klíčových postav zákulisí pražského byznysu a pojí jej úzké přátelství se současným ministrem zemědělství Petrem Bendlem z ODS. Díky tomu Rittig získal přezdívku "Bendlův Dalík".

6.3.2012 v 11:05 | Karma: 23,56 | Přečteno: 1683x | Diskuse| Ostatní

Marek Knapp

Česká Raiffeisenbank nesmí úvěrovat, nemá peníze

Teda na rovinu - ona nějaké peníze ještě má, ale podle kritérií Basel III nemá dostatečně krytá aktiva zajištěním (např. zástavy nemovitostí, pohledávek v rozumné hodnotě) a kapitál nemá, tedy mohla by mít, ale když matka vypsala kapitál, klesly akcie o 40%, takže nemá kapitál už ani matka.

3.2.2012 v 11:05 | Karma: 20,56 | Přečteno: 2189x | Diskuse| Ekonomika

Marek Knapp

od 1.ledna platí služební zákon

Při skončení služebního poměru ve službě na dobu neurčitou z důvodu podle odstavce 1 písm. c) a g) bodů 1 a 3 má státní zaměstnanec nárok na výplatu odbytného od služebního úřadu. Výše odbytného je odstupňována podle doby služby, kterou státní zaměstnanec vykonal. Při nepřetržité době služby a) nepřesahující 3 roky přísluší odbytné ve výši trojnásobku měsíčního platu, b) nepřesahující 6 let, ale přesahující 3 roky, přísluší odbytné ve výši šestinásobku měsíčního platu, c) nepřesahující 9 let, ale přesahující 6 let, přísluší odbytné ve výši devítinásobku měsíčního platu, d) přesahující 9 let přísluší odbytné ve výši dvanáctinásobku měsíčního platu bez komentáře.

6.12.2011 v 12:30 | Karma: 8,07 | Přečteno: 1766x | Diskuse| Ostatní

Marek Knapp

Proč Bůh nemá titul CSc.

► Má jenom jednu známou publikaci. ► Ta je v hebrejštině. ► Nejsou v ní odkazy na další prameny. ► Nebyla publikována ve známém vědeckém časopise. ► Mnozí pochybují o tom, že ji napsal osobně.

10.8.2009 v 8:31 | Karma: 9,02 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Ostatní

Marek Knapp

Oficiální upozornění na d**ily z kolejí Sázava

V posledních týdnech ( tzn. po nástupu nových ubytovaných ) se na koleji Sázava množí příznaky vandalismu na vybavení a zařízení koleje ( vypáčené automaty, prokopané dveře, vytrhané kytky v hale, utrhaná svítidla na chodbách apod. ). Dle zkušenosti tyto škody způsobuje zpravidla jednotlivec nebo malá skupina debilů. Zatím se nám nepodařilo tyto jednotlivce identifikovat a chtěl bych Vás touto formou požádat o spolupráci . Domnívám se, že se v tomto případě jedná o náš společný zájem a přivítáme jakoukoliv informaci nebo upozornění.

9.7.2009 v 10:20 | Karma: 12,51 | Přečteno: 1591x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spolužáka kopali i bili pěstmi, za surové napadení dostali mladiství podmínku

24. dubna 2024  13:34

Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně...

VIDEO: Londýnem běhali splašení královští koně. Vráželi do aut, pět lidí zranili

24. dubna 2024  13:32

Centrem Londýna pobíhalo ve středu pět splašených koní královské kavalerie. Způsobili velký chaos v...

Noci zůstávají mrazivé. Ze čtvrtka na pátek spadne teplota pod nulu na celém území

24. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  13:27

Teploty v Česku v nadcházejících dnech opět klesnou k nule a zejména v noci a ráno může i mrznout....

Bezvýhradně plnily jeho instrukce, uvedl znalec o ženách, které zabily vůdce sekty

24. dubna 2024  13:23

Zubařka, která společně s tělocvikářkou v důchodu Irenou Stejskalovou usmrtila vůdce kutnohorské...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3918x
miluji Londýn a Brazílii ... a taky Rádla. Kdo ho dnes ještě zná ..nejcitovanějšího českého vědce všech dob?