Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jogrr

25. 1. 2009 13:22
Věda a víra

Nějak vám to to neštymuje .

Nejsem muslim ,jsem tradiční katolík,mám univerzitní vzdělání a pevně

uznávám teorii stvoření.

0 0
možnosti
I

ivabublan

2. 1. 2009 16:27
ale vira neodporuje evolucnii teorii

a neverim vam, ze s tim verici vedec ma problem. IMHO ma s tim problem pouze babka bez vzdelani, ale vzdelany verici s timhle problem zajiste nema.

0 0
možnosti
NB

j@ck

2. 1. 2009 20:39
Re: ale vira neodporuje evolucnii teorii

A jak si teda verici vysvetluji ten rozpor, kdyz bible tvrdi, ze zeme vznikla za 7 dni Bozim zasahem, a veda tvrdi, ze zeme je stara 4.5 miliardy let a zivot se na ni vyvinul zcela nahodnym procesem mutaci?

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

2. 1. 2009 16:22
zpozdilost biologie - dukaz pavedectvi evoluce

podivejme se, jake pokroky se behem poslednich cca 100 let staly ve fyzice. od soku, ze cas a prostor nemusi byt konstantni, az po nejnovejsi teorie, ze VSECHNO, i hmota, je jen vysledkem kmitani mikrovlakynek, jakysi neutuchajici celovesmirny koncert. neni pak divu, ze predni fyzikove jsou verici lide.

biologove namisto toho jen vzyvaji nasilnickeho bludare, ktery svymi chorymi smyslenkami o vitezstvi silnejsiho jen dal argumenty do rukou nacistu. clovek byl stvoren k obrazu Pane a jak spravne autor poznamenal, byla don vlozena stvorena duse. kolik jen vykopavek mnohem starsich dinosauru bylo nalezeno a co z toho vsechno paleontologove vyzjistili a jak malo(resp. nic) o mnohem mladsim cloveku se podarilo (ne)zjistit. (myslim ted biologicky vyvoj cloveka, modlu to darwinistu, nikoli vyvoj kultur)

0 0
možnosti
S

sphagnum

2. 1. 2009 20:36
Re: zpozdilost biologie - dukaz pavedectvi evoluce

Sp rominutím jste zaspal vy, za posledních sto, nebo dokonce posledních padesát let nebylo v žádném vědním oboru tolik objevů jako v biologii, včetně biochemie. To vy jste usnul někde před rokem 1850 a od Darwina nejste schopen vědu dál studovat, prostě se nechytáte.

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

2. 1. 2009 15:55
Mluvící opice

Dnes už je celkem všeobecně známo, proč v minulých staletích selhávaly všechny pokusy naučit opice mluvit alespoň tak, jako mluví papoušci nebo kavky. Důvodem je postavení hrtanu, naprosto odlišné od člověka. Lidoop dokáže najednou plykat a dýchat, člověk se při téže činnosti udusí. Lidský kojenec to ovšem také dokáže, do té doby, než dojde k sestupu hrtanu do definitivní polohy. Do té doby ani sebegeniálnější kojénec není schopen artikulované řeči z fyziologických příčin. A teď pointa - jakákoli "mezipoloha" hrtanu je neslučitelná se životem - kde je tedy prostor pro nějakou postupnou evoluci této části těla?

0 0
možnosti
JD

icmek

2. 1. 2009 16:00
Re: Mluvící opice

prosím? jak to, že kojenec přežije, když v rámci sestupu hrtanu se onen dostane do mezipolohy, he?

0 0
možnosti
P

P.Farsky

2. 1. 2009 15:32
Prosím i informaci o E.Rádlovi.

Vážený pane, zmiňujete se o Rádlovi .

Předpokládám, že máte na mysli Emanuela Rádla.

Velmi mě překvapila informace, že je nejcitovanějším českým vědcem.

Můžete tuto informaci upřesnit a rozšířit .

Předem děkuji.

0 0
možnosti
_VS

_Das Verschwundene Sudetenland

2. 1. 2009 19:08
Re: Prosím i informaci o E.Rádlovi.

podle aktuálu to pravda není, protože se počítá citace v posledních dvou letech, ale někde sem to už taky slyšel.

Vydal totiž dějiny biologických teorií a tu německá vědecká obec a část anglosaské brala za své.

0 0
možnosti
AY

proctonejde

2. 1. 2009 15:31
Jsem se moc pobavila

moc usmevny clanek ;-D Jsem muslimka a v Adama a Evu verim. Jenze vy to nejste schopen tolerovat, ale ja vam tu vasi Darwinovu teorii tolerovat schopna jsem, pac pro me za me si verte v co chcete :-P

Ja verim na Adama a Evu ;-)

0 0
možnosti
JD

icmek

2. 1. 2009 16:02
Re: Jsem se moc pobavila

nebýt evoluce, měla byste ocas, skákala byste po stromech a neuměla byste mluvit. nebýt adama a evy, resp. ježíše krista a podobných, neumřela by spousta lidí.

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

2. 1. 2009 14:04
Ale no tak

islám je přece osvícený, civilizačně přínosný a hlavně rovnocenný naší kultuře, jak tvrdí multi-kulti... (vždy, když v TV sledují řádící "duchovní" tlupy, mám dojem, že vidím jakousi hodně ujetou etologickou show z prostředí zfetovaných šimpanzů...)

0 0
možnosti
JN

Bubrak

2. 1. 2009 14:03
hehe

Clovek vzniknuvsi z Adama a Evy je mnohem pochopitelnejsi (rozeni deti probiha i dnes, ze), nez pohadka o evoluci, kde si had nasadi kridla a zacne litat. ;-) Zatim mi i kazdy evolucionista rekl, ze Darwin je uz vyvraceny a proto s nim maji verici problemy zbytecne. S nahodnym vyvojem maji potize geneticti inzenyri i fyzici zabyvajici se entropii vesmiru. Inteligentni zasah (stvoreni) je z hlediska pravdepodobnosti v podstate jisty, narozdil od nahodneho vyvoje behem kolikchcetemiliard let.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS